Algemene informatie

Sieraden

Als uw ringmaat bekend is, kunt u de doorsnede in millimeter(mm) aan ons doorgeven. Is deze niet bekend, dan kunt u voor het opmeten een meetlint gebruiken om de omvang van uw vinger te meten. De sieraden kunnen in werkelijkheid groter of kleiner zijn dan wat op de afbeelding is weergegeven. Elk sieraad wordt in een luxe etui aangeleverd.

Graveerservice

Graveren doen wij gratis voor de bij ons gekochte plaatbanden. We graveren alles in principe schrijfletters. Als dit niet mogelijk is dan graveren wij het in blokletters. In de plaatbanden zijn 6 a 7 lettertekens mogelijk. Geef uw wens duidelijk leesbaar aan in blokletters.

Reparaties

Wij hebben een eigen atelier voor reparaties aan horloges. Hiervoor zijn wij ook gecertificeerd door de Zwitserese uurwerkindustrie. Daarnaast doen wij al 58 jaar klokreparaties. Ook met antieke klokken bent u bij ons in goede handen.

Onze goudsmit is al jarenlang bij ons werkzaam. Naast reparaties aan sieraden kan hij ook nieuw werk in uw opdracht uit voeren. Naar verwachting zullen de reparaties binnen 14 dagen klaar zijn. Voor reparaties hoger dan €40,00 geven wij u een prijsopgave.

U kunt ons bellen over reparaties van briljant, goud en zilver op Tel: 071-5766670

Voor reparaties van horloges en/of klokken kunt u ons bereiken op Tel: 071-5766671

Indien wij uw reparatie aangetekend opsturen, verzoeken wij u om uw naam, adres, postcode en woonplaats duidelijk te vermelden in blokletters. Indien u beschikt over een e-mailadres, registreren wij die ook graag.

Alle acties en prijzen kunt u ook bij ons in de winkel vinden, de prijzen zijn op onze website het zelfde als in de winkel.

Wilt u een aangekocht product retourneren, dan moet u dat aangetekend aan ons versturen.

Wat is goud?

Gouden sieraden worden meestal gemaakt van een goudlegering. Zuiver goud is 999,9 (99.9 % zuiver) staat gelijk aan 24krt. 750 staat gelijk aan18 krt. 585 staat gelijk aan 14krt en 333 staat gelijk aan 8krt. Alle drie de soorten goud worden vaak gebruikt in sieraden. Het goud gehalte wordt meestal in het siraad afgestempelt. Bv. Voor 14krt staat er 585 afgestempeld. Dat is dan 585 delen zuivergoud en 415 delen edelmetaal.

U kunt bij ons ook met oud goud betalen, hiermee onderscheiden wij dan ook de recycling en duurzaamheid van onze firma.

Edelstenen

Diamanten worden naar kleur, slijpvorm, zuiverheid en naar grote geprijst. Dit geldt ook voor kleurstenen zoals robijn, smaracht, safier, ametist, aquamarijn, granaat, blauwsafier en toermalijn. Diamanten worden nadat ze geslepen zijn briljanten genoemd. Ze worden in de natuur gewonnen met of zonder insluitsels.

De volgende termen worden gebruikt om de verschillende soorten briljanten te onderscheiden:

  • IF is loepzuiver (10 maal vergroot).
  • VVS zijn zeer kleine insluitsels die met het blote oog niet te zien zijn.
  • VVS1 zijn zeer kleine insluitsels.
  • SI zijn kleine insluitsel.
  • P1 zijn duidelijke insluitsels, duidelijk met het oog te zien.
  • P11zijn nog grotere insluitsels

Wij zijn aangesloten bij de geschillencommissie van federatie uurwerken, sieraden, goud en zilver.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer: 071-5766670.